4F: Eldenia verslaat VDZ, zege Arnhemia

31 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

Eldenia klom door een 2-1 zege op VDZ naar de tweede plaats in 4F. Koploper ONA’53 verloor van DVOL (2-4), waardoor de ploeg de achterstand op de Wageningers tot 5 punten terugbracht. Arnhemia won thuis van HAVO:  3-2. Fatih Alkan maakte voor Arnhemia zijn debuut in de hoofdmacht.

Eldenia – VDZ 2-1 (1-1).
Eldenia heeft zondag in een onderling treffen VDZ van zich afgehouden. De ploeg uit Elden trok uiteindelijk met 2-1 aan het langste eind. Eldenia startte voortvarend en zette VDZ direct onder druk, maar binnen 5 minuten was het duidelijk waar de kracht van VDZ lag: de counter. Nadat Martin Evers de bal vrij voor het inkoppen had, counterde VDZ supersnel naar 0-1. Het doelpunt werd gemaakt door Tim Awater, die dit seizoen Eldenia inruilde voor VDZ.
Eldenia ging op zoek naar de gelijkmaker. Die viel in de blessuretijd van de eerste helft. Een afgeslagen vrije trap werd door Kevin Peters hard ingeschoten. Het van richting veranderde schot was Tom Witjes te machtig: 1-1.
In de tweede helft probeerde VDZ met lange ballen gevaarlijk te worden, maar echte kansen werden er niet gecreëerd. Eldenia probeerde wat meer via de flanken door te komen. Na 20 minuten speelde Kevin Peters 2 man uit op de achterlijn en bracht de bal voor. Vincent Saenen wist met het buitenkansje wel raad en schoot de 2-1 tegen de touwen. VDZ probeerde met man en macht de 2-2 eruit te slepen, maar Eldenia was vaak gevaarlijker via de counter. In de stand kwam echter geen verandering meer.

Arnhemia – HAVO 3-2 (3-2).
Arnhemia en HAVO boden de toeschouwers een waar spektakelstuk. De thuisclub miste om verschillende redenen 4 basisspelers, maar nog steeds stond er een team dat wilde winnen. Jaap Dibbets en Robbie Bouwmeester begonnen niet fit aan het duel en Dibbets moest de strijd na een kwartier al staken. Dat betekende wel het debuut van Fatih Alkan in de hoofdmacht van Arnhemia.  
Kort daarvoor had Ludwig Hartemink Arnhemia via een kopbal op voorsprong gezet: 1-0. Nog voor de wissel van Dibbets was het al 1-1. Rewan Hamdaziz zag de bal via zijn hoofd ongelukkig achter de verbouwereerde doelman Ferdinand Klotz verdwijnen.
De eerste acties van Fatih Alkan zijn veelbelovend omdat hij meerdere malen zijn directe tegenstander weet uit te spelen. Door weer een eigen treffer komt Arnhemia op achterstand, maar de ploeg bleek mentaal sterk. Frank Dibbets stelde na 25 minuten Mitch Jurriens in staat de 2-2 te scoren. Kort voor rust bracht Ludwig Hartemink uit een corner van Koray Ucar met een fabelachtige omhaal Arnhemia op voorsprong.
Na de pauze kregen beide ploegen kansen. Arnhemia-doelman Klotz redde eenmaal op miraculeuze wijze. Een kwartier voor tijd kwam Havo met tien man te staan, omdat de scheidsrechter de tweede helft wel heel gemakkelijk met kaarten strooide en de gasten daar op dat moment niet handig mee omgingen.

Overige uitslagen 4F:
SC Oranje – VVO                          2-2
SDOO – AZ 2000                         2-3
ONA’53 – DVOL                           2-4
Elistha – Driel                               7-0