4F: Eldenia toont kracht bij AZ 2000

17 oktober 2010 | Van onze AS-redactie

Eldenia heeft zondagmiddag de aansluiting met de (sub)top van de vierde klasse F  behouden door een  5-2 overwinning op AZ 2000.

De start van de gasten was voortvarend. Eldenia creëerde een paar goede kansen, maar het was AZ dat doeltreffend toesloeg. AZ profiteerde optimaal van een weggegeven corner. Eldenia herpakte zich snel en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die volgde al binnen 5 minuten. De kopbal van Bryan van Schooten onderin de hoek was Jerry Tjong Kim Sang te veel. Kort daarop ging dezelfde Tjong Kim Sang opzichtig in de fout bij een vrije trap van Marvin Duurtsema: 1-2.
Er leek voor Eldenia geen vuiltje aan de lucht. Leek, want kort voor rust kreeg AZ een vrije trap te nemen die door Souffian kogelhard werd ingeschoten. De bal was voor keeper Pieter Bouma te hard om vast te houden. AZ reageerde sneller bij de rebound: 2-2. Na rust hield Eldenia het tempo hoog en hoopte op die manier een bres te slaan in de verdediging van AZ. De puf ging er bij AZ langzaam uit en Eldenia kreeg steeds meer ruimte. Na een prima voorzet van Gido Slief was het wederom Bryan van Schooten die voor zijn man kwam en de bal bij de eerste paal binnenkopte. Eldenia schakelde nog een tandje bij en AZ kon het allemaal niet meer bijbenen. Dat gaf Bennie Gerrits en Kevin Peters de ruimte om de 2-4 en 2-5 aan te tekenen.

DVOL-Arnhemia 2-2
De uitstekend keepende Timmy Sio kon niet verhinderen dat DVOL in de 23e minuut op 1-0 kwam. Een fout in de defensie werd afgestraft. Daarna pakte Arnhemia de zaken energiek aan en kwam op 1-1 door een fraai doelpunt van Frank Dibbets. De eerste minuten van de tweede helft was Arnhemia veel in balbezit en bekroonde dat met een doelpunt van Maikel Peters: 1-2. In de slotfase raakten de Arnhemmers toch de overwinning kwijt. Een omstreden vrije trap van DVOL binnen de 16 meter was de inleiding voor de 2-2 in de 80e minuut.

VVO-SDOO 3-1
VVO blijft in 4F in spoor van koploper ONA’53, zij het op gepaste afstand (6 punten). Zondag werd het laaggeklasseerde SDOO met 3-1 verslagen. Hoogstaand was het niet op sportpark de Pinkenberg in Velp, waar VVO van meet af aan liet zien de betere ploeg te zijn. Het openingsoffensief resulteerde al na 12 minuten in een doelpunt van Ramon van Steenbergen, na een goede actie van spits Tim Jansen. Gaandeweg de eerste helft liet VVO het initiatief meer aan SDOO, waardoor er aanvallend meer ruimte kwam voor de spitsen. Na een half uur scoorde Ted Bronkhorst de verdiende 2-0. Een uittrap van uitblinker doelman Frans Budel en een doorkopbal van Tim Jansen gingen eraan vooraf.
Na rust zakte het spelpeil naar een voor de vierde klasse bedenkelijk niveau. Hoogtepuntje was de 3-0 van Andrew Benders, na voorbereidend werk van wederom Tim Jansen. Op de valreep deed SDOO wat terug, een doelpunt voor de statistiek: 3-1.

Andere uitslagen 4F: Driel-SC Oranje 2-1, HAVO-Elistha 3-1, VDZ-ONA’ 53 0-1.