4F: Arnhemse Boys haalt uit bij OSC

27 oktober 2013 | Van onze AS-redactie

van onze AS-redactie

Arnhemse Boys is in de in de vierde klasse F opgeklommen naar de tweede plaats. De ploeg van trainer Ricardo Gil Muiños sloeg in het Betuwse Oosterhout genadeloos toe bij OSC: 0-5. Bij rust leidden de gasten al met 0-2.

Ondanks de grote zege plaatste trainer Ricardo Gil Muiños nog wel kanttekeningen. “Het voetbal was namelijk minder dan vorige week tegen CHRC. Maar het verschil was dat we de kansen die we kregen nu wel afmaakten”, aldus Gil Muiños. “Dat waren breekmomenten in de wedstrijd, want OSC was ook gevaarlijk in de omschakeling.”
Door doelpunten van Cerano Leming en Stefan Ordelman leidde Arnhemse Boys bij rust met 0-2. Meteen na de pauze zorgde Lemiong voor 0-3. Gil Muiños: “Dat was de beslissing en uiteindelijk hadden in wel zeven of acht keer kunnen scoren.”
Alleen Mitch Jurriëns en Alex Kwieman kwamen nog tot scoren. Jurriëns deed dat vanaf de strafschopstip, nadat de doelman van OSC een Arnhemse aanvaller had aangetikt. Het leverde de oosterhoutse goalie ook een rode kaart op.
Met 13 punten uit 6 duels deelt Arnhemse Boys de tweede plek met Angeren. Spero gaat met 15 uit 6 aan kop.

MASV verloor bij de koploper uit Elst met 4-1 en verloor daarmee (voorlopig) ook de aansluiting. De ploeg van trainer Vincent Selhorst nam op sportpark De Pas wel een voorsprong, maar nog voor rust maakte Niels Kleijn gelijk: 1-1. De Elster aanvaller sloeg 21 minuten voor tijd nogmaals toe: 2-1. MASV probeerde daarna de gelijkmaker te forceren, maar het was Spero dat gebruik maakte van de geboden ruimte. Weer Kleijn en Koen Braam bepaalden de eindstand op 4-1.
Door het verlies zakte MASV naar de negende plaats met 9 punten uit 6 duels.

OVC ’85 pakte een verdiend punt bij het hooggeklasseerde Angeren. Joost Jansen zette de goed spelende Oosterbekers op voorsprong, maar nog voor rust kwam de thuisploeg gelijk: 1-1. Na de pauze kreeg doelman Alex Peters van OVC ’85 rood, nadat hij een Angerense aanvaller had neergelegd. A-junior Jari van de Weerd nam de plaats onder de lat in. Nadat Angeren op 2-1 was gekomen, zorgde Haris Kandzetovic vlak voor tijd vanaf de strafschopstip voor de gelijkmaker: 2-2.

ESCA beleefde in Ede een slechte dag. De Arnhemse ploeg verloor met 2-1 bij FC Jeugd en raakte daardoor achterop bij de top drie. ESCA kwam al zeven keer in actie en pakte daarin 12 punten. Goed voor een vierde plaats.

Zie ook: Presikhaaf verspeelt eerste punten, met uitslagen zondagvoetbal (klik hier)