3C: Fouten breken Veluwezoom op

19 september 2010 | Van onze AS-redactie

Sportclub Veluwezoom heeft in de derde klasse C zijn eerste nederlaag geleden. De ploeg van trainer Giovanni Zweers verloor op eigen veld met 3-0 van FC Trias.

Zweers was na afloop opvallend opgewekt. “We hebben ook goed gevoetbald”, zei de trainer van Veluwezoom. “Al in de eerste helft kregen we een paar kansen en hebben toen niets weggegeven.
Direct na de hervatting leidde een vloeiende aanval bijna tot de Velpse openingstreffer. “Uit een pass van Sergio Vianen leek Michel kremers te gaan scoren, maar de  spits kwam een teenlengte te kort om de bal in het doel te prikken.
Waar Veluwezoom de kansen liet liggen, toonde FC Ttrias zich dodelijk effectief. Drie Velpse verdedigers wachtten op elkaar en toen niemand ingreep, was het voor een aanvaller van FC Trias simpel scoren: 0-1. Ook de tweede Winterswijkse kwam voort uit een fout in de defensie van Veluwezoom: 0-2.
Trainer Giovanni Zweers: “De overwinning van FC Trias was verdiend. Wij hebben de kansen laten liggen, in de counter was Trias ijzersterk. Zij waren daarin net iets volwassener dan wij.” 

Uitslagen derde klasse C
Brummen – VIOD                 1-1
Ruurlo – SML                         0-3
Concordia Wehl – DCS         0-1
Veluwezoom – FC Trias       0-3
Doetinchem – Angeren       3-0
WVC – Pax                              2-0